Efekti nerealističnog iscrtavanja : završni rad - Ramljak, Amalija (A. Ramljak, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Unatoč dugoj povijesti pokušavanja stvaranja fotorealističnih slika pomoću računalne grafike, s prolaskom vremena NPR dobiva na važnosti u različitim područjima. Prvi put prezentiran 1998. s Gooch sjenčanjem namijenjenim većoj jasnoći tehničkih ilustracija, NPR se sada koristi u širokom rasponu područja gdje fotorealizam nije potreban ili je čak štetan. U ta područja spada i umjetnost jer se NRR pojavio u obliku cel sjenčanja u mnogim igrama pa i u cosplayu te je popularan stil među umjetnicima. NPR je na kraju nedvojbeno mnogo korisniji od fotorealizma sa svojim mnogim primjenama koje se mogu samo povećavati u količini.