Automatizacija modela postrojenja za prešanje upotrebom programirljivog logičkog kontrolera S7-1500 u programskom jeziku GRAPH : završni rad - Odak, Ernest (E. Odak, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Završnim radom je automatiziran model industrijskog postrojenja za prešanje programskim jezikom GRAPH koristeći PLC S7-1500 i programsku podršku TIA Portal. Model je povezan s PLC-om po točno određenim adresama ulaza i izlaza. Razvijeno je i vizualizacijsko sučelje u programskom paketu WinCC pomoću kojeg je moguće upravljati u dva načina rada: automatskom i ručnom. Eksperimentalno je provjerena funkcionalnost razvijenog programa, te upotreba vizualizacijskog sučelja.