Primjena metoda dubinske analize podataka pri analizi košarkaške lige : diplomski rad - Raguž, Marko (M. Raguž, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu opisuju se metode dubinske analize i strojnog učenja te ih se primjenjuje za analizu podataka iz NBA košarkaške lige. Opisuju se načini dohvaćanja podataka te rukovanje i vizualizacija tih podataka. Opisuju se načini pripreme podataka za analizu kao što su normalizacija ili smanjenje dimenzionalnosti prostora značajki, te se na specifičnim primjerima pokazuje za što služe. Opisuje se grupiranje podataka te se pokazuje primjena algoritma grupiranja. Opisuju se metode predviđanja strojnog učenja kao što su regresija i klasifikacija. Detaljnije se opisuje logistička regresija i pokazuje se primjena logističke regresije na specifični zadatak predviđanja unutar NBA lige, te se analiziraju rezultati tog predviđanja.