Programski sustav i grafičko korisničko sučelje biomehaničke vage : diplomski rad - Novoselec, Filip (F. Novoselec, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U sklopu ovog diplomskog rada razvijen je programski sustav te grafičko korisničko sučelje za biomehaničku vagu. Ova biomehanička vaga sadrži četiri senzora opterećenja koja omogućuju mjerenje u dvije dimenzije te rekonstrukciju vektora posture u trodimenzionalnom prostoru. Programski sustav sadrži bazu s podacima pacijenata i njihovim mjerenjima. Mjerenje provedeno na biomehaničkoj vagi se sastoji od pohranjenih uzoraka s vage, video zapisa i popratnih fotografija. Ti podaci liječniku omogućavaju detaljnu analizu pacijentove posture, te uspostavu dijagnoze. Korisnik provedena mjerenja može pregledavati, analizirati te ispisati standardizirani nalaz. Osim toga, programski sustav korisniku omogućuje usporedbu dva različita mjerenja. Zbog navedenih razloga, ovaj programski sustav pogodan je za korištenje u kliničkom okruženju.