Postupak praćenja zrake u okviru Nvidia RTX platforme : završni rad - Radivoj, Luka (L. Radivoj, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U sklopu ovog završnog rada razrađena je primjena postupka praćenja zrake i njegovih inačica na iscrtavanje virtualnih scena. Posebna je pažnja dana izvođenju postupka u stvarnom vremenu u sklopu RTX programske platforme tvrtke Nvidia. Razrađene su sklopovske akceleracijske strukture unutar Turing arhitekture grafičkog procesora te algoritamske akceleracijske strukture unutar RTX platforme. Dani su primjeri implementacije određenih učinaka postupkom u raznim računalnim igrama. Izrađen je jednostavan primjer pomoću OptiX SDKa.