Usporedba rezultata metoda pozicioniranja u programskom paketu RTKLIB : diplomski rad - Kudelić, Lovro (L. Kudelić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Postoji nekoliko različitih metoda pozicioniranja. Te metode obično uspoređujemo po razini točnosti pozicioniranja koje mogu pružiti. U ovome radu analizirane su metode pozicioniranja u samostalnom, diferencijskom (DGPS), kinematičkom (RTK), statičkom (RTK) i PPP načinu pozicioniranja. Napravljena je usporedba tih metoda pomoću programskog paketa RTKLIB. RTKLIB je programski paket otvorenog koda koji je namijenjen za standardno i precizno pozicioniranje korištenjem signala globalnih satelitskih navigacijskih sustava (GNSS). Usporedba je napravljena korištenjem u-blox M8T GNSS evaluacijskog modula kao rovera i Emlid Reach RS+ GNSS prijemnika kao bazne postaje. Na kraju su prikazani dobiveni rezultati s opisima i slikama.