Izrada PLC-a programa za upravljanje sustavom crpnih stanica i vodosprema : diplomski rad - Krstanović, Mislav (M. Krstanović, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj diplomski rad opisuje sustav crpne stanice i vodospreme te upravljanje i nadzor istih. Svi korišteni senzori i mjerači su opisani zajedno sa njihovom tehničkom dokumentacijom. Također, opisan je programirljivi logički kontroler (engl. Programmable Logic Controler – PLC), njegova povijest primjene, funkcija te njegove karakteristike i konfiguracija. Budući da su PLC-ovi budućnost automatiziranja naglasak ovoga rada daje se na PLC te sami program PLC-a. Program je detaljno opisan kao i njegovo testiranje i izvođenje simulacije. Cjelokupni program izrađen je u programskom sučelju TIA Portal v14. Napisana je i opisana tablica svih naredbi korištenih radi lakšeg shvaćanja programa.