Kontrola ulaza korištenjem beskontaktnih kartica : završni rad - Ptiček, Filip (F. Ptiček, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu bavi se problematikom implementacije sustava za kontrolu ulaza korištenjem beskontaktnih kartica. Objašnjeni su korišteni alati za razvoj te svi uređaji koji se koriste u implementaciji sustava. Objašnjena je tehnologija NFC, njena povijest, njen standard donesen od strane NFC Foruma, sigurnosni problemi koje rješava i način identifikacije. Prikazana je arhitektura cijelog sustava od baze podataka, poslužiteljske aplikacije, način funkcioniranja čitača i funkcioniranje cijelog sustava zajedno.