Očitavanje rukom pisanih decimalnih brojeva temeljeno na dubokim modelima : diplomski rad - Dugonjić, Stjepan (S. Dugonjić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Problemi analize i obrade slike dio su brojnih grana ljudske djelatnosti. Poseban izazov predstavljaju problemi u kojima se sa slike nastoji očitati rukom pisani tekst. U ovom se radu razmatra segmentacijski pristup očitavanju takvih znakova pomoću dubokih modela. Ispituje se sposobnost takvog sustava na konkretnom primjeru očitavanja rukom pisanih decimalnih brojeva. Prikazani su i komentirani dobiveni rezultati te je dan kratak opis funkcionalnosti razvijenog grafičkog sučelja.