Modeliranje gibanja svesmjerne platforme Andymark : završni rad - Nosek, Hrvoje (H. Nosek, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Svesmjerna mobilna platforma Andymark ima četiri švedska kotača koja joj omogućuju gibanje u svim smjerovima. U radu je potrebno odrediti model gibanja svesmjerne platforme Andymark koristeći enkoderske senzore koji su postavljeni na sva četiri kotača. Potrebno je omogućiti zadavanje reference u obliku translacijskog vektora brzine, koji sadrţi komponente u (x,y) Kartezijevom koordinatnom sustavu, te rotacijske brzine koje se moraju pretvoriti u upravljačke veličine motora svakog od četiri kotača. Naposljetku je potrebno provjeriti eksperimentalno točnost modela gibanja prikazom mjerene brzine gibanja s enkoderskih senzora i zadane reference.