Inteligentna upravljačka jedinica za digitalizaciju zone u naprednim zgradama : završni rad - Požeg, Martin (M. Požeg, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Jedan od najvažnijih aspekta današnjice smanjenje je potrošnje svakog kućanstva kako bi zaštitili i očuvali okruženje u kojem živimo. Upravo zbog toga nastala je potreba za uređajem koje na sebi ima senzore za temperaturu, vlagu, osvijetljenost te mogućnost regulacije uređajima za ventilaciju prostorija putem infracrvenog protokola. Izrađena centralna jedinica opisana u ovom završnom radu u realnom vremenu očitava podatke sa senzora, zapisuje ih u bazu podataka te ih prikazuje na interaktivnom grafičkom sučelju u obliku grafova i upravljačkih tipki. Cilj ovog uređaja biti je platforma na koju se implementiraju programska rješenja automatskog upravljanja prostorijom kako bi se smanjila potrošnja energije te kako bi korisniku bilo što ugodnije.