Algoritam decentralizirane raspodjele točaka fronte u svrhu istraživanja nepoznatog prostora višerobotskim sustavom : završni rad - Kovač, Marin (M. Kovač, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U radu je implementiran algoritam decentralizirane raspodjele toˇcaka fronte u svrhu istraživanja nepoznatog prostora višerobotskim sustavom, temeljen na market modelu, uz korištenje robota Pioneer P3-DX. Istovremenu lokalizaciju i izgradnju karte obavlja Google Cartographer. Algoritam raspodjele toˇcaka ukljuˇcuje filtriranje (grupiranje) toˇcaka fronte, koje detektira Google Cartographer, pomo´cu aglomerativnog hijerarhijskog algoritma za grupiranje. Raspodjela zadataka vrši se rješavanjem problema trgovacˇkog putnika i mad¯arskim algoritmom. Algoritam je odabran tako da minimizira vrijeme potrebno za istraživanje prostora. Eksperimenti su provedeni u virtualnom okruženju gdje se uspored¯uju dva algoritma raspodjele toˇcaka fronte.