Korisničko sučelje za crtanje pomoću praćenja pogleda : završni rad - Polgar, Marin (M. Polgar, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Kao inovativan pristup crtanju, u ovom radu ispituje se mogućnost crtanja na računalu prateći smjer pogleda korisnika koristeći običnu kameru. Jedna od potencijalnih namjena bila bi pomoć ljudima s posebnim potrebama, dajući im novi način komuniciranja sa svijetom. Iako se ovaj način komuniciranja s računalom nije pokazao kao vrlo precizan, napravljeno korisničko sučelje ipak ima mogućnost crtanja prateći jedino smjer pogleda korisnika. Zbog same inovativnosti ovakvog načina komuniciranja s računalom za jednostavnu primjenu poput crtanja, ovo korisničko sučelje bilo bi zanimljivo za isprobati, a nekima bi možda dalo i novi način izražavanja.