Programska biblioteka za prilagodbu kretanja robota u ovisnosti o kretanju povezanog objekta : završni rad - Komerički, Tin (T. Komerički, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Cilj ovog rada je izrada biblioteke za robotski operacijski sustav za navigaciju robota do određenog cilja i regulaciju brzine prilikom kretanja u ovisnosti o udaljenosti od povezanog objekta. U sklopu rada opisana je matematička podloga potrebna za izvođenje regulacije brzine, tehnologije koje su korištene za izradu rada i postupak implementacije rješenja kroz tri faze. Rezultat rada je javno dostupna biblioteka koja zadovoljava postavljene zahtjeve. Uspješnost izrade biblioteke eksperimentalno je provjerena na robotu Pioneer P3-DX u kontroliranim uvjetima u javnom prostoru.