Duboki konvolucijski modeli za automatizirano praćenje i nadzor životinja : diplomski rad - Podrebarac, David (D. Podrebarac, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U okviru ovog rada proučene su duboke neuronske mreže za automatizirano praćenje životinja, točnije praćenje peradi na farmi. Testirana su dva modela kamere za dohvaćanje slika, od kojih se jedan temelji na točkastom modelu a drugi na modelu širokokutne kamere. Model Mask R-CNN korišten je za segmentaciju instanci objekata. Optimizirani su hiperparametri modela, testirani različiti izlučivači značajki i konačno dana srednja preciznost kao mjera evaluacije modela.