Praćenje objekata prilagodljivim pomicanjem prozora pretraživanja : završni rad - Doždor, Zorana (Z. Doždor, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Praćenje objekta je definirano kao problem određivanje putanje objekta dok se kreće kroz scenu. U ovom radu opisan je algoritam camshift koji ostvaruje praćenje pronalaskom ekstrema funkcije razdiobe vjerojatnosti. Funkcija razdiobe vjerojatnosti se pronalazi metodom povratne projekcije histograma. Implementacija navedenog algoritma je testirana na različitim slikovnim sekvencama i uspoređena je s implementacijom dostupom u programskoj biblioteci OpenCV. Rezultati pokazuju da se algoritam može primijeniti na praćenje različitih objekta te da je uspješan i za slikovne sekvence niske svjetline te uz prisutnost uniformnog šuma.