Algoritmi iz teorije brojeva u kriptografiji javnog ključa : diplomski rad - Pipalović, Andrej (A. Pipalović, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Cilj diplomskog rada je opis osnovnih pojmova i algoritama u teoriji brojeva s primjenom u kriptografiji javnog ključa. Opisuju se osnovni pojmovi kao što su djeljivost, kongruencija, Euklidov algoritam itd. kako bi mogli kreirati kompleksnije sustave koji se na njima temelje. Opisani su moderni kriptosustavi s javnim ključem kao i primjena, njihovi nedostatci te kako ih ispraviti. Krajnji rezultat je aplikacija koja objedinjuje bitne algoritme.