Prilagodba operacijskog sustava FreeRTOS za višeprocesorske platforme : završni rad - Petrak, Goran (G. Petrak, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu operacijski sustav FreeRTOS prilagođen je za rad na dvojezgrenom procesoru ARM Cortex-R5 u vidu asimetričnog multiprocesora. Omogućeno je pokretanje neovisnih instanci operacijskog sustava na svakoj jezgri, te međusobna komunikacija putem redova poruka smještenih u dijeljenoj memoriji. Međusobno isključivanje od istovremenog pristupa redu izvedeno je semaforima. Omogućena je sinkronizacija prilikom istovremenog ispisa na serijsko sučelje. Razvijeni su primjeri kojima je demonstrirana funkcionalnost.