Mapiranje dugačkih očitanja : završni rad - Pongračić, Kristijan (K. Pongračić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Mapiranje dugačkih očitanja jest problem pronalaska dijela reference na koje bi se konkretno očitanje moglo najbolje poravnati. U ovom radu opisana je implementacija programa koji mapira dugačka očitanja. Program je napisan u programskom jeziku C++. Koristi se pristup u kojem se ne gleda cijelo očitanje, već samo krajevi duljine K. Referenca se podijeli na regije duljine 2K s preklapanjem od K te se indeksira. Indeksiranjem krajeva očitanja te usporedbom s indeksima na referenci mogu se brzo filtrirati kandidatne pozicije. Rezultati su uspoređeni s Minimap2 metodom. Izvorni kôd dostupan je na https://github.com/lbcb-edu/BSc-thesis-18-19/tree/kpongracic.