Kriptografski algoritmi namijenjeni ugradbenim sustavima u Arduino okruženju : diplomski rad - Peklar, Mihael (M. Peklar, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu su prikazane razlicˇite vrste kriptografskih algoritama, njihova svoj- stva i ostvarenja na Arduino platformi. Obrad ̄eni su opc ́eniti principi dizajna krip- tografskih algoritama te su detaljno opisani Simon, Trivium, PRESENT, Spongent, Speck, Rabbit, Gimli, AES i Snow 3G, njihova ostvarenja i metode ostvarenja koje koriste moguc ́nosti modernih procesora. Ostvarenja algoritama su zatim ispitana na Arduino platformi te su prezentirani rezultati ispitivanja. Najbrži ispitani algoritmi su Rabbit, Speck i AES.