Optimalno višeparametarsko kompletiranje setova : završni rad - Mišković, Marko (M. Mišković, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Tema rada je kombinatorni problem kompletiranja setova od k elemenata, pri čemu se elementi razlikuju po n parametara, a po svakom parametru su razvrstani u m razreda. Pri kompletiranju setova smiju se spajati samo elementi iz susjednih razreda pojedinog parametra. Rad se bavi definiranjem problema, kategoriziranjem i opisivanjem ključnih pojmova vezanih uz kompletiranje setova, a potom se iznosi rješenje za višeparametarsko kompletiranje setova, detaljno za dvoparametarski slučaj, a potom i za opći slučaj. U radu je opisana i programska podrška kojom se koristilo u rješavanju problema, odnosno korisnička aplikacija koja je bila izrađena za potrebe rješavanja zadatka.