Očitavanje pulsa osobe iz video snimke : završni rad - Juraga, Ivan (I. Juraga, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Završni rad je bila primjena dubokih neuronskih mreža u svrhu određivanja pulsa osobe preko video snimke lica. Izrada rada sastojala se od 3 glavna dijela: sakupljanje video zapisa i izrada skupa podataka, programiranje samog modela te treniranje modela u svrhu veće točnosti. Modelova mreža je sastavljena od kombinacije konvolucijske, ponavljajuće i potpuno povezane mreže sa adam optimizatorom i MAE kao načinom izračuna pogreške. Model trenutno može sa sigurnošću pretpostaviti da li se radi o niskom, srednjem ili visokom pulsu, a loss mu trenutno iznosi =~4.9 što je uzeći u obzir nepreciznost instumenta za izračun pulsa zadovoljavajuće . Sama implementacija je izvedena u programskom jeziku Python koristeći biblioteke Tensorflow i Keras.