Izrada strateške igre uloga korištenjem programskog alata Unity : diplomski rad - Jukić, Luka (L. Jukić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U radu je osmišljena stateška igra uloga. Za izradu je korišten programski alat Unity, a primarna platforma je bila PC, s razmatranjem mogućnosti potpore na mobilinim uređajima. U igri se ostvarila mogućnost borbe protiv likova na mapi određenom poljima u kojem se koriste razne komande, te istraživanje svijeta koje uključuje dijaloge s likovima na mapi, skupljanje predmeta i opreme, rješavanje zadataka, kupovina i prodaja predmeta. Prikazana su ostvarenja tih zahtjeva opisom razreda koji su korišteni u igri, njihovom povezanošću s drugim razredima, objašnjen je koncept strategijske igre uloge, prikazane su slike iz igre, spomenute su slične igre, te se pokazao utjecaj koda na performance igre. Na kraju stiže zaključak o iskustvu izrade igre, ostvarenju ciljeva postavljenih pred radom, razmišljanje o mogućim poboljšanjima, problemima, te što treba napraviti kako bi igra bila igriva i na mobilnim uređajima.