Tehno ekonomski aspekti integriranih energetskih sustava : završni rad - Čuić, Josip (J. Čuić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu opisan je postupak optimiziranja integriranog energetskog sustava na šest različitih modela te je kroz rezultate optimizacije prikazan optimalan godišnji operativni trošak i rad jedinica svakog modela za različite karakteristične dane. Rad sadrži i modele crne kutije svake jedinice sustava koji su korišteni u svim modelima. Prikazan je investicijski plan razvijanja integriranog energetskog sustava kao i sve prednosti sustava te mogućnosti povećanja fleksibilnosti i smanjenja utjecaja na okoliš dodatnim ulaganjem u obnovljive izvore energije. Modelirani sustavi višeenergijske elektrane opskrbljuju krajnje korisnike toplinskom i električnom energijom.