Glasovno upravljanje vanjskim uređajem pomoću osobnog računala : diplomski rad - Pavić, Iva (I. Pavić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U okviru ovog diplomskog rada razvijena je aplikacija za osobno računalno s operativnim sustavom Windows® 10 kojom se putem govornih naredbi upravlja vanjskim uređajem. Aplikacija je razvijena koristeći Microsoft tehnologiju za obradu i prepoznavanje glasa unutar Windows® 10 operativnog sustava u C++/CLI programskom jeziku i .NET okruženju. Realiziran je ugradbeni računalni sustav temeljen na razvojnom sustavu za STM32F0 mikrokontroler koji prima tekst s osobnog računala preko serijskog UART sučelja i potom izvršava i vizualizira odgovarajuću naredbu.