Tehno-ekonomska i financijska analiza geotermalne elektrane pomoću programskog paketa System Advisor Model : završni rad - Đuričić, Ivana (I. Đuričić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U ovom završnom radu obrađena je geotermalna energija. Počevši od geotermalnih potencijala, tehnologija za iskorištavanje geotermalne energije do tehničkih i financijskih značajka geotermalne energije. Napravljena je tehno-ekonomska i financijska analiza uporabe geotermalne energije za proizvodnju električne energije u programskom paketu System Advisor Model. Analiza je napravljena s obzirom na geotermalno ležište u području Velika Ciglena, te je napravljen model elektrane i referentni scenarij financiranja s obzirom na poticaje koje izdaje Republika Hrvatska. Na temelju referentnog modela napravljena je analiza osjetljivosti s obzirom na tehničke i financijske parametre. U ovom radu napravljena je analiza s obzirom na temperaturu ležišta, PPA cijenu i eskalacijskoj stopi, te udjelu kredita u cjelokupnoj investiciji i vremenskom periodu kredita.