Metode za povećanje rezolucije slika na temelju slika niže rezolucije : diplomski rad - Kantura, Bruno (B. Kantura, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Povećanje rezolucije slike na temelju slika niže rezolucije izazovan je problem čije rješavanje objedinjuju algoritmi i postupci pod imenom super rezolucija. Postoji mnogo kategorija super rezolucije od kojih u zadnje vrijeme nedvojbeno prevladavaju metode temeljene na dubokom učenju. Neke značajnije metode dubokim učenjem detaljno su opisane u radu kronološkim redoslijedom njihovog nastanka. Samim time, primjećuje se i kontinuirano poboljšanje rezultata kroz evoluciju algoritama, gdje se neke metode fokusiraju na doslovnu sličnost između originalne i generirane slike (EDSR), dok se one temeljene na generativnim suparničkim mrežama fokusiraju na perceptivnu sličnost (ESRGAN). Naposljetku rada, ostvarena je implementacija prve predložene metode temeljene na dubokom učenju – SRCNN.