Izvedba sklopovskog vektorskog akceleratora za brojeve s pomičnim zarezom za procesor RISC-V : diplomski rad - Milković, Tomislav (T. Milković, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Tema ovog diplomskog rada je izrada sklopovskog vektorskog akceleratora za obradu brojeva s pomičnim zarezom prema IEEE-754 standardu te njegova primjena u sustavu s RISC-V procesorom. Za sustav u koji će akcelerator biti integriran odabrana je HERO heterogena razvojna platforma zbog svoje prilagodljivosti i otvorenosti. U radu su istražena i opisana sučelja sklopovskih obradbenih jedinica (HWPE) za HERO platformu te sklopovlje i programska podrška HERO platforme. Opisana je sklopovska arhitektura i programski model akceleratora te je provedena usporedba ubrzanja u odnosu na obradu brojeva s pomičnim zarezom na RISC-V jezgrama prisutnim na HERO platformi.