Web-aplikacija za učenje geografije : završni rad - Kalac, Mario (M. Kalac, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U svrhu omogućavanja zanimljivijeg načina učenja te smanjenja napora i stresa pri učenju razvijena je web-aplikacija Geocademy koja učenicima osnovnih i srednjih škola omogućava lakše i zanimljivije učenje geografije. Učenici mogu rješavati kvizove odgovarajući na pitanja s više ponuđenih odgovora ili povezujući srodne geografske pojmove. Pitanja, koja u sustav dodaju i uređuju profesori, mogu biti različitih težina i kategorija. Učenici mogu pratiti svoj napredak pregledom svojih riješenih kvizova. Profesori također mogu pratiti napredak svojih učenika uvidom u rezultate riješenih kvizova. Poslužiteljski dio aplikacije ostvaren je radnim okvirom Django i Django REST programskim okvirom, dok je korisničko sučelje razvijeno koristeći JavaScript biblioteke React i Redux.