Projektiranje i karakterizacija pasivnih atenuatorskih struktura za širokopojasne sustave za mjerenje visokih napona : diplomski rad - Jurak, Hrvoje (H. Jurak, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Diplomski zadatak je karakteriziranje diferencijske atenuatorske strukture koja se koristi u radu pri visokonaponskom signalu širokog frekvencijskog područja. U radu su modelirane komponente korištene pri izradi atenuatora, SMA konektori, SMD otpornici za velike napone. Za modeliranje su projektirane dodatne tiskane pločice (pristupne mreže). Pri mjerenju poslužili se korištenjem 2-kanalnog vektorskog analizatora mreže (VNA). Provedena su diferencijska mjerenja proizvedenih struktura iz kojih se pokazuje da atenuatorske strukture postižu visok faktor potiskivanja zajedničkog signala (CMRR). Zaključno se pokazuje da sve strukture postižu visoke ulazne i izlazne impedancije te potreban stupanj atenuacije za željenu primjenu u adekvatnom frekvencijskom području.