Projekt sinkronog motora s unutrašnjim permanentnim magnetima za natjecanje Formula Student : završni rad - Mikulić, Ivan (I. Mikulić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu je opisan postupak redizajna trenutnog motora koji je u električnoj formuli Vulpes. Simulacije že se proračunavati u programskom alatu MotorCAD. Cilj je kroz simulacije elektromagnetskih pojava dobiti geometriju i nakon toga napraviti termičku i mehaničku provjeru motora i provjeru demagnetizacije magneta. Prilikom procesa dobivanja konačne geometrije, došlo se do nekoliko zadovoljavajućih geometrija, koje se onda uspoređivalo prema ukupnoj masi, duljini, gubicima, efikasnosti i ostalim parametrima. Na kraju su ostala tri dizajna koja su se nakon konačne usporedbe svela na dva dizajna od kojih svaki ima svoje prednosti i mane. Ovaj rad će poslužiti kao podloga za nastavak projektiranja elektromotora za električnu formulu.