Baza podataka i web-aplikacija za prikaz informacija o filmovima : završni rad - Mikić, Ana (A. Mikić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Tema završnog rada je izrada web aplikacije koja omogućuje prikaz, unos i uređivanje informacija o filmovima. U bazi podataka pohranjene su informacije o filmovima, žanrovima, osobama koje su dio filmske postave, te korisnicima koji imaju pristup podacima. Za svaki film poznata je njegova prosječna ocjena, te recenzije unesene od strane registriranih korisnika. Sustav ispituje valjanost svih podataka koje korisnici unose putem korisničkog sučelja prije njihovog spremanja u bazu podataka. Prvi korak izrade bilo je oblikovanje baze podataka. Ona je implementirana pomoću sustava za upravljanje bazom podataka, PostgreSQL. Za izradu web aplikacije korišten je programski jezik Java, Javascript knjižnica za izradu korisničkog sučelja React, te stilski jezik CSS za opis prezentacije dokumenta.