Raspodijeljena obrada podataka u sustavu trgovačkog lanca : završni rad - Miloš, Leo (L. Miloš, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu objašnjeno je izvođenje MapReduce funkcije i njezina implementacija u raspodijeljenoj obradi podataka u sustavu trgovačkog lanca. Za MapReduce funkciju je objašnjeno kako se grupiraju podaci u Map i Reduce dijelovima funkcije i kako izgleda konačan rezultat za korisnika. Opisan je razvojni okvir Hadoop, njegova arhitektura i instalacija. Provedena je uporaba MapReducea na skup podataka trgovačkog lanca. Napisani su primjeri u programskom jeziku Python i pokrenuti u Unix terminalu i u razvojnom okviru Hadoop.