Sigurnosni protokoli koji uzimaju u obzir udaljenost sudionika u komunikaciji : završni rad - Mikulić, Petar (P. Mikulić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U radu je opisana računalna sigurnost, sigurnosne prijetnje i sigurnosni zahtjevi. Analiziran protokol koji uzima u obzir udaljenost sudionika u komunikaciji. Opisan je svaki korak rada protokola, prijetnje na koje je protokol ranjiv i načini na koje se može obraniti od prijetnji. Prikazana je i stvarna implementacija protokola i sklopovlje koje može izvesti protokol te osvrt na korištenje protokola u praksi. Uz ovaj rad predaje se i implementacija simulacije rada protokola kao desktop aplikacija napisana u programskom jeziku C#, te simulacije napravljene u Flash tehnologiji.