Integracija dinamičnih izvora podataka o parametrima okoliša u sustav symbIoTe : završni rad - Pehar, Branimir (B. Pehar, 2019)
Sažetak na hrvatskom: SymbIoTe je softver otvorenog koda koji djeluje između aplikacije i IoT-platforme u kojem svaka platforma nudi resurse Interneta stvari na jedinstveni način. Ideja je integrirati konkretna IoT-rješenja u veći projekt kako bi se potaknuo razvoj aplikacija IoT-a preko većeg broja IoT-platformi. U ovome radu prikazan je postupak integracije dinamičnih izvora podataka o parametrima okoliša u sustav symbIoTe, odnosno izrada RAP plugina za navedenu svrhu. RAP plugin omogućava sustavu symbIoTe dohvaćanje resursa iz baze koja sadrži podatke koji su prikupljeni putem korisničkih mobilnih telefona i nosivih uređaja. Naime, RapPluginBP prepoznaje koji je parametar okoliša u pitanju, dodjeljuje mu odgovarajuću mjernu jedinicu te vraća sustavu symbIoTe vremenski sortirani niz podataka u njemu razumljivom formatu. Rezultat našeg softverskog rješenja možemo vidjeti na web aplikaciji smart-city.netlify.com ili na glavnom symbIoTe poslužitelju https://symbiote-open.man.poznan.pl.