Metoda za automatsko očitavanje fiskalnih računa : završni rad - Grbeša, Ante (A. Grbeša, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U ovome radu razvijena je metoda za automatsko očitavanje fiskalnih računa koja koristi duboko neuronske mreže. Opisane su osnovne značajke neuronskih mreža te konvolucijskih neuronskih mreža. Dan je pregled često korištenih algoritama za detekciju objekata u slikama. Opisan je alat korišten za generiranje korištenog skupa podataka. Opisana je implementacija metode za očitavanje te je dan opis bitnih komponenti metode. Navedene su i opisane metode za evaluaciju metode te rezultati metode na ispitnom skupu.