Izvještaj provjere izvedivosti plana proizvodnje električne energije : diplomski rad - Dostal, Alen (A. Dostal, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Sustav za upravljanje elektroenergetskom mrežom (EMS) u suradnji sa SCADA sustavom provodi proračune za planiranje i vođenje elektroenergetske mreže. Kako bi EMS bio u mogućnosti mjeriti kvalitetu provedenih proračuna mora računati mjere konvergencije proračuna. Izračun mjera konvergencije proračuna oslanja se na rezultate prethodnih proračuna. U tu svrhu razvijena je aplikacija koja prima, obrađuje i sprema rezultate proračuna. Analizira rezultate proračuna i računa mjere konvergencije proračuna koje vraća EMS sustavu. Dodatno aplikacija omogućuje vizualni prikaz podataka analiza i proračuna u tabličnim oblicima i prikaz analize plana proizvodnje solarnih i vjetroelektrana u obliku linijskog grafa koji se automatski osvježava. Nudi sortiranje i napredno filtriranje tabličnih prikaza te izvoz u Excel i PDF formatu. Ovisno o korisničkim ulogama sustav omogućuje različite korisničke prikaze i mogućnosti.