Ugradbeni senzorski sustav za rad u okolišu s visokom temperaturom : diplomski rad - Nestić, Matija (M. Nestić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U ovome radu definiran je okoliš s visokom temperaturom kao okolina na kojoj je temperatura veća ili jednaka 180 C. Dan je pregled temperaturnih degradacijskih mehanizama električnih komponenti. Razmotren je utjecaj visokih temperatura na ostale dijelove ugradbenih sustava kao što su tiskane pločice, kućišta električnih komponenti, žica i materijala za povezivanje električnih komponenti s tiskanim pločicama. Dan je pregled trenutnog stanja visokotemperaturne poluvodičke tehnologije (SOI, wide bandgap poluvodiči). Napravljen je pregled tipičnih visokotemperaturnih komponenti koje se mogu nabaviti na tržištu (COTS). Tipične komponente koje se mogu nabaviti na tržištu možemo svrstati u sljedeće grupe: operacijska i instrumentacijska pojačala, mikrokontroleri i DSP, oscilatori, AD pretvornici i naponske reference te linearna i prekidačka napajanja. Dan je pregled pogodnih vrsta pasivnih komponenti za okoliš s visokom temperaturom i navedene su njihove prednosti i mane. U sklopu rada osmišljen je jednostavan senzorski ugradbeni sustav za nerazorna induktivna mjerenja u okolišu s visokom temperaturom koji koristi COTS komponente.