Modeli dubokog učenja za upareno rangiranje : diplomski rad - Ljubičić, Karmela (K. Ljubičić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu predstavljena je alternativna metoda za upareno rangiranje ostvarena modelima dubokog učenja. Implementirana je uparena duboka neuronska mreža. Za treniranje ovog modela ulazni parovi primjera kreirani su iz skupova podataka za procjenu kreditnog rizika. Opisano je pet različitih načina uparivanja primjera iz skupa podataka. Predloženi modeli za upareno rangiranje trenirani su za niz različitih hiperparametara. Rezultati ovih modela evaluirani su mjerom Somers' D i uspoređeni su s rezultatima uobičajenih klasifikacijskih modela binarne logističke regresije i duboke neuronske mreže.