Prijamnik DAB+ signala temeljen na sustavu na čipu Zynq : diplomski rad - Ljubenko, Dorian (D. Ljubenko, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj rad opisuje implementaciju digitalnog radio prijamnika za prijam DAB+ signala. Prvi dio rada daje opće informacije o DAB+ standardu i tehničke značajke emitiranog signala. Opisan je princip snimanja kompleksne ovojnice DAB+ signala s lokalnog odašiljača i njen prijenos na osobno računalo. U tu svrhu koristi se akvizicijski sustav RTL SDR i razvojna platforma koju čine razvojni sustav Xilinx ZC706 i AD-FMCOMMS5 platforma. U sklopu rada proučen je i dokumentiran način pakiranja informacija unutar DAB+ prijenosnog okvira kao i dekodiranje zvučnog zapisa koji se prenosi. Unutarnji prijamnik, vanjski prijamnik i dekoder implementirani su unutar programskog okruženja Matlab. Uhodane su i isprobane dvije implementacije AAC dekodera. Na kraju su dane upute za testiranje i verifikaciju implementiranog sustava.