Sustav za mrežni nadzor : završni rad - Buhiniček, Nikola (N. Buhiniček, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Tema ovog završnog rada je izrada sustava za mrežni nadzor akvizicijskog sustava kao što je to pogonski sustav vozila, plovila ili letjelice. Kroz web sučelje, korisnik može definirati proizvoljan broj senzora te njihove mjerne opsege. Sustav prima podatke s neovisno razvijenim sustavom putem komunikacijskog protokola. Kada sustav primi podatke putem API poziva, oni se spremaju u bazu, obrađuju, te na temelju njihovog statusa vraćamo povratnu informaciju na akvizicijski sustav. Uz to, izvršavaju se definirani protokoli i akcije za određena stanja mjerenja. Sva mjerenja su korisniku dostupna na web sučelju koje je ispunjeno grafički razumljivim elementima, tj. grafovima.