Sustav za praćenje rudarenja kriptovaluta : završni rad - Budiša, Filip (F. Budiša, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Rastom vrijednosti i popularnosti kriptovaluta, sve je češće ulaganje u zahtjevne sustave rudarenja koji se ponekad sastoje od stotina, ako ne i tisuća računala. Javlja se potreba za sustavom koji bi omogućio udaljeno praćenje rada tih računala i obavještavao korisnika o eventualnim poteškoćama u radu kako bi se izbjegli nepotrebni troškovi. Ovaj rad bavi se izradom jednog takvog sustava koji nudi mogućnost praćenja svih parametara rudarenja svih računala u sustavu kao i obavještavanja u slučaju bilo kakvih problema u radu sustava. Sustav dodatno nudi i statistike o zaradi i profitabilnosti cijelog sustava te mogućnost automatskog ponovnog pokretanja računala u slučaju zastoja grafičkih kartica kako bi se eliminirala potreba za ručnom intervencijom.