Razvoj računalnog igrača za igru Dama : završni rad - Magdić, Antun (A. Magdić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U radu su razmotreni algoritmi korišteni u razvoju računalnog igrača za igru damu. Opisan je postupak donošenja optimalnih odluka uz proizvoljnu količinu računalnih resursa. Opisan je algoritam minimax za odabir poteza. Opisan je algoritam alfa-beta koji donosi odluke na isti način kao i algoritam minimax, ali ima bolju srednju vremensku složenost. Razmotrene su različite heuristike koje je moguće koristiti za algoritme minimax i alfa-beta. Opisan je algoritam pretraživanja stabla metodom Monte Carlo. Predloženi su budući pravci razvoja računalnog igrača.