Sustav za predlaganje izmjena programskog koda u jeziku Python na razini metoda : diplomski rad - Brnčić, Tomislav Ante (T. Brnčić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu predložen je sustav za preporuku promjena koda na razini metoda. Predloženi sustav stvara uzorke preporuka iz skupa podataka. Sustav analizira apstraktna sintaksna stabla "loših" i "dobrih" primjera koda i stvara generalizirani uzorak umetanjem wildcard i use konstrukata u izvorni kod. Generalizirani uzorak čuva sintaktički važne dijelove koda kako bi ponudio točne preporuke. Ti uzorci se uspoređuju s dostavljenim kodom i u slučaju podudaranja se koriste za stvaranje preporuka. Preporuka podržava promjenu u semantici izvornog koda i time povećava točnost sustava. Rezultati koji su prikazani u ovom radu pokazuju sposobnost predloženog rješenja za generiranje točnih preporuka za poboljšanje koda.