Procesor arhitekture RISC-V prilagođen za implementaciju u programabilnoj logici : završni rad - Kovač, Mihael (M. Kovač, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Zbog svoje modularnosti, RISC-V, bez licenca i bez naknada skup instrukcija, može služiti za dizajniranje i implementaciju bilo kakvih računalnih sustava, od mikročipova do superračunala. To je stabilan skup instrukcija koji je dizajniran za specijalizaciju i ekstenzibilnost. Zbog toga, simulacija RISC-V jezgre, memorije i okruženja izvršenja, može nam služiti za testiranje isplativosti raznih korisničkih modula prije same implementacije. Dok nam simulacija korištenjem programskog jezika kao što je C++, može prikazati način rada jezgre, implementacija u programibilnoj logici na FPGA ploćici može nam približiti samu hardversku implementaciju.