Implementacija igre Brojke i slova u programskom jeziku Kotlin : završni rad - Pavečić, Mario (M. Pavečić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu obrađena je implementacija igre Brojke i slova u operacijskom sustavu Android kao jednostavna Android aplikacija. Prikazana je izrada Android aplikacije u MVP arhitekturi uz korištenje pomoćnih programskih biblioteka, Dagger2 i RxJava. Za potrebu implementacije igre Brojke i slova bilo je potrebno ostvariti komunikaciju između uređaja što je ostvareno uz pomoć Firebase platforme i produkata koje ona nudi. Obrađena je interakcija sa Firebase platformom i donesen zaključak o potrebi pozadinske aplikacije uz upotrebu Firebase Realtime Database. Prikazan je kod potreban za interakciju sa Firebase Realtime Database alatom te su obrađene tri vrste pratitelja promjena za interakciju sa istim.