Bežična senzorska mreža temeljena na STM32WB sklopu i OpenThread protokolu : diplomski rad - Parmać, Marin (M. Parmać, 2019)
Sažetak na hrvatskom: STM32WB mikrokontroler omogućuje implementaciju naprednih čvorova bežične senzorske mreže temeljenih na optimiranoj dvojezgrenoj arhitekturi uz vrlo nisku potrošnju energije. Platforma podržava komunikaciju putem 802.15.4 i Bluetooth protokola. U okviru rada proučene su mogućnosti STM32WB mikrokontrolera, s posebnim fokusom na napredne mogućnosti poput različitih načina rada niske potrošnje te IPCC inter-procesorskog komunikacijskog kontrolera i HSEM sklopovskih semafora. Proučena je i ispitana OpenThread implementacija Thread protokola na STM32WB mikrokontroleru. Provedena su eksperimentalna ispitivanja protočnosti i latencije te uspješnost slanja paketa pri različitim uvjetima. Mogućnosti Thread protokola uspoređene su s drugim protokolima za mesh mreže, poput Bluetooth Mesh a i Zigbee protokola. Implementirana je pokazna poljoprivredna aplikacija kroz koju su demonstrirane mogućnosti korištenja Thread protokola na STM32WB mikrokontroleru.