Tehnike ubrzavanja iscrtavanja : diplomski rad - Matić, Josip (J. Matić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Interaktivna 3D virtualna okruženja obično imaju određeno koliko se brzo treba iscrtavati kako bi aplikacija bila upotrebljiva u stvarnom vremenu. Kako kod takvih aplikacija najviše vremena oduzima obrada i iscrtavanje grafičkih elemenata poput modela, potrebno je naći način kako obaviti iscrtavanje što je moguće brže bez značajnijeg gubitka kvalitete. U ovom Radu proučeno je nekoliko osnovnih, često korištenih tehnika za ubrzanje iscrtavanja, izrađeni su eksperimentalni sustavi koji implementiraju te tehnike, te su provedena mjerenja kako bi se ustanovilo koliki utjecaj na brzinu iscrtavanja imaju te tehnike.