Upravljanje brzinom vrtnje sinkronog stroja sa stalnim magnetima : diplomski rad - Bosanac, Đorđe (Đ. Bosanac, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U radu je opisana implementacija vektorskog upravljanja brzinom vrtnje SMUPM-a bez I sa mjernim članom brzine vrtnje pomoću pretvarača napona i frekvencije upravljanog mikrokontrolererom TMS320F28035 kroz razvojno okružje Code Composer Studio. Opisane su najčešće korištene metode upravljanja SMPM-om, komponente modela sustava vektorskog upravljanja tvrtke Texas Instruments te je opisan način njihova povezivanja i princip rada. Prikazani su i uspoređeni odzivi brzine vrtnje i struje SMPM-a pri pokusima zaleta i kočenja I reverziranja za vektorsko upravljanje sa mjernim članom brzine vrtnje.