Prepoznavanje ljudskih aktivnosti korištenjem pametnih telefona : završni rad - Leto, Ivana (I. Leto, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Prepoznavanje pokreta čovjeka (HAR) predstavlja sposobnost nekog uređaja da identiﬁcira razne pokrete nekog čovjeka. Ovi uređaji mogu biti temeljeni na obradi video zapisa ili podataka dohvaćenih s različitih osjetnika. S obzirom na to da su pametni telefoni računala koja sadrže niz ugrađenih osjetnika, ona omogućuju primjenu u zdravstvu, društvenim mrežama, sigurnosti, nadgledanju okoline, transportu i ostalim područjima, a tako stvaraju novo područje istraživanja - mjerenje putem mobilnih telefona (engl. mobile phone sensing). Stoga se mogu koristiti i za prepoznavanje pokreta čovjeka.